Dit onderzoek is voor ouders van kinderen tussen de 3 en 8 jaar die geregeld dwars, boos of opstandig zijn.

Het onderzoek bestaat uit twee delen:

1. U vult eenmalig een online vragenlijst in (ongeveer 60 vragen, een aantal met deelvragen) over uw gezin (bijv. uw gezinssamenstelling en de leeftijd van uw kinderen), wat uw kind kenmerkt, en hoe u aankijkt tegen de opvoeding van uw kind. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten.

2. U vult gedurende 14 dagen elke dag een korte vragenlijst in (ongeveer 20 vragen, een aantal met deelvragen) over uzelf en uw kind die dag. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Bij volledige deelname aan de studie ontvangt u een cadeaubon van 50 euro.

We verwerken uw antwoorden anoniem en bewaren ze veilig. Persoonlijke informatie delen we nooit met anderen. U hoeft niet mee te werken aan het onderzoek als u dat niet wil. U kunt altijd stoppen, zonder dat u hoeft te zeggen waarom. Ook na afloop van het onderzoek kunt u ons vragen om uw antwoorden te verwijderen. U kunt hiervoor contact opnemen met Dr. Patty Leijten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dit onderzoek is niet gevaarlijk voor uw gezondheid of veiligheid. Daarom geldt de reguliere aansprakelijkheidsverzekering van de Universiteit van Amsterdam. Als u vragen hebt over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Dr. Patty Leijten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.nl). Adres: Nieuwe Achtergracht 127, 1018 WS Amsterdam. Als u klachten hebt over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de Commissie Ethiek van de Universiteit van Amsterdam: Prof. dr. Henny Bos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Adres: Nieuwe Achtergracht 127, 1018 WS Amsterdam.

Indien u wenst brengen we u in contact met organisaties in uw regio die ouders ondersteunen in het omgaan met dwars en opstandig gedrag van kinderen. We maken hiervoor gebruik van het netwerk van Stichting Opvoeden.nl.

Wilt u meer informatie of deelnemen? Laat hier uw emailadres achter en wij nemen zsm contact met u op.